finn din stil

Å velge lamper til hjemmet er ikke lett. Her har vi valgt å fordele noen av favorittene våre inn i ulike stiler, slik at du enklere kan finne lampen som passer ditt hjem og interiør.

Hvilken stil er du?

DEN MODERNE RUSTIKKE STILEN

Den moderne rustikke stilen kjennetegner først og fremst landlige, robuste og naturlige overflater. Fargene er gjerne mørke og varme, og skaper en deilig lun følelse.

 

Materialer som treverk, keramikk, jern, rotting, skinn, ull har et sterkt fotfeste i stilen. Stilen kan også bestå av farget glass i lune farger, som lampen til høyre. Dette er en bred stilart med ulike retninger innen interiør.

MODERNE RUSTIKKE FAVORITTER

DEN NORDISKE STILEN

Den nordiske stilen har lenge vært populær, og det ser bare ut til å fortsette. Stilen kjennetegnes først og fremst av lyse interiører med sterkt innslag av treverk, som gran og furu.

Møbleringen er enkel og upretensiøs, og preges av naturmaterialer som skinn, treverk, bomull og stein.

 

Fokus ligger på kvalitet, og det skal gjerne være lyst, luftig, funksjonelt og enkelt. Men den nordiske stilen kan også bestå av mørke farger. Det som kjennetegner stilen er først og fremst enkelheten og "less is more". Den nordiske stilen er med andre ord ren og minimalistisk.

NORDISKE FAVORITTER

DEN KLASSISKE STILEN

Den klassiske stilen kjennetegner det rene og elegante, samt tidløse. Stikkordet er kvalitet og bruk av mer eksklusive materialer. Stilen kan også grense over mot det myke og romantiske.

 

Fargene går i duse farger og blankt stål kjennetegner de stilrene lampene. Du finner også lamper i messing, krystall og glasskupler fra århundreskiftet.

KLASSISKE FAVORITTER

RUSTIKK STIL

Mange sverger til den rustikke stilen på hytta, med sitt enkle, røffe og naturlige uttrykk. Men den rustikke stilen passer selvsagt også kjempegodt i hjemmet.

 

Stikkordene for denne stilen er røff og jordnær.

RUSTIKKE FAVORITTER

DEN ROMANTISKE STILEN

Den romantiske stilen kjennetegner det feminine, med delikate mønster og myke former. Materialer som lin, blonder, grov bomull og farger som antikk hvitt eller flotte pastellfarger går ofte igjen i stilen. 

Ofte benytter man kunstig slitasje eller antikke møbler for å skape en personlig og lun atmosfære

ROMANTISKE FAVORITTER

RETRO STILEN

Dette er en stil som er tilbakeskuende. Stort fargespekter, blanding av duse og signalfarger, sjakkmønster og materialer av plast samt palisander.

 

Når man blander duse og signalfarger skaper dette fine kontraster. Retro stilen er en veldig sjarmerende stil.

RETRO FAVORITTER

 

TRENGER DU TIPS TIL LYSSETTING?

Det er vanskelig å vite hvilke lamper man trenger til de ulike rommene i hjemmet.
Vi har laget en god huskeliste og plukket ut våre favoritter!

TRYKK HER